top of page

De Catalaanse ezel

De Catalaanse ezel is een grote ezel, met een hoogte variërend tussen de 140 en 160 en een gewicht dat ligt tussen de 350 en 450kg. De ledematen zijn robuust met lange en dikke botten, die grote proporties aannemen binnen een anatomische set. Ze zijn slank, met een rechte nek en een ronde borst. Het is geen rennend dier, maar heel erg nuttig om zwaar werk te verrichten waar grote kracht voor nodig is.

Hun vacht (de kleur van de vacht) heeft een kastanje -zwarte kleur. De zomer vacht, veel korter, is veel donkerder, bijna zwart. De winter vacht, veel langer, heeft een bruine kleur.

Wat opvalt zijn de witte vlekken op de buik uitlopend langs de benen, rond de ogen, wangen en rond de neus.

Op de overgang van de donkere vacht naar deze vlekken kun je een wat roodachtige band zien vooral duidelijk zichtbaar bij het hoofd.

Het is een dier met een optimistisch temperament, snel reactie vermogen. Als ze goed behandeld worden zijn ze heel vreedzaam en buitengewoon nobel.

De ogen expressie is levendig, ze dragen altijd het hoofd en de oren omhoog. Je zult nooit een gezonde en goed verzorgde hengst zien die er verdrietig en neerslachtig uitziet.

Onze Catalaanse ezels zijn afkomstig uit Cataluña geboren op de ezel-boerderij Fuives.

de wurft ezel_edited_edited.png
De Wurft
Video afspelen
bottom of page